Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Suroviny na výrobu piva - historie a současnost a jejich benefity pro lidské zdraví
NOHEJL, Vlastimil
Tato bakalářská práce pojednává formou rešerše o pivovarství od jeho prvopočátků až do dob současných. Detailně je zde charakterizována problematika výroby, zpracování, členění a složení pivovarských surovin či možnost využití alternativních rostlinných složek ke vzniku netradičních piv. V další kapitole je nastíněn průběh výroby piva s důrazem na jednotlivé technologické úkony a důležité rmutovací teploty. Jelikož je pivo přírodní, nutričně bohatou, fermentovanou potravinou, finální část je zaměřena na jeho zdravotní přínosy pro lidské tělo.
Zpracování a využití vedlejších produktů z provozu pivovaru pro energetické účely
Foltis, Marek ; Malaťák, Jan (vedoucí práce) ; Bradna, Jiří (oponent)
Diplomová práce s názvem Zpracování a vyuţití vedlejších produktů z provozu pivovaru pro energetické účely se zabývá analýzou současné situace na poli zpracování odpadů vznikajících při výrobě piva. Práce zaměřuje na prověření moţnosti energetického vyuţití odpadů vznikajících při výrobě piva. Práce je rozdělená na dvě části. Rešeršní část se zabývá zpracováním dostupných teoretických informací. Praktická část obsahuje prvkový rozbor odpadního mláta a kvasnic z malého pivovaru. Dále výpočet stechiometrických parametrů těchto odpadů a posouzení jejich vyuţití jako alternativního paliva za účelem sníţení nákladů na výrobu tepelní energie potřebné k výrobě piva.
Využití odpadů z pivovarského provozu pro přikrmování zvěře
Petrželka, Zdeněk
Tato práce se zabývá vyhodnocením využití vedlejších produktů pivovarského a sladovnického provozu pro přikrmování zvěře. Mezi nejdůležitější patří čerstvé pivovarské mláto, sladový květ, dále také kvasnice a hořké kaly. Tyto suroviny jsou velkým zdrojem živin, jež jsou využitelné pro přikrmování zvěře. Bakalářská práce uvádí základní informace o těchto vedlejších pivovarských a sladovnických odpadech, způsoby konzervací pro možnost uchování základních živin a hygienické jakosti, dále uvádí potravní nároky zvěře a možnosti předkládání odpadů z pivovarského a sladovnického průmyslu zvěři
Posouzení výživy koní v letním a zimním období s použitím vybraných preparátů
HANETŠLÉGROVÁ, Petra
ABSTRAKT Cílem této bakalářské práce bylo získat podrobnější přehled o výživě koní a významu krmných doplňků. Hlavní část práce jsem věnovala základům výživy koní, potřebám hlavních živin, skladbě krmných dávek a technice krmení. Dále uvádím vlastnosti a účinky různých druhů léčivých rostlin jako je česnek, konopí seté, yzop lékařský, jablečník obecný, podběl lékařský či oves setý. Lněné semeno, biotin a zinek, kvasnice a probiotika jsou krmné doplňky, které mimo jiné zlepšují kvalitu srsti, žíní a kopyt. Analýza krmiv bude provedena standardními metodami. U skýbalů se bude sledovat tvar, barva, konzistence, pH a pach. Hodnocením skýbalů se posoudí činnost trávicí soustavy. Etologická sledování budou sloužit k získání informací o denním režimu koně, o jednotlivých činnostech, kterým se kůň během dne věnuje a kolik času těmito aktivitami tráví. U koní s dýchacími problémy budou sledovány projevy charakterizující jejich potíže a míra těchto potíží v klidu a během zátěže. Tyto informace budou doplněny měřením frekvence dechu a tepu. Kondice koně se zhodnotí pravidelným měřením tělesných rozměrů, které se využijí pro výpočet tělesné hmotnosti. Statistické a ekonomické metody budou vybrány podle výsledků získaných během pozorování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.